Het is al lak wat blinkt

Print
Het is al lak wat blinkt

Het is al lak wat blinkt

Zonhoven - Zo’n 500 auto’s stonden zondag zij aan zij te blinken tijdens het tuningtreffen op De Waerde in Zonhoven. De nieuwe organisator, Bart Wierzbicki, was bijzonder opgezet met het aantal deelnemers en toeschouwers. Onder de bezoekers heel wat wandelaars en fietsers die een ommetje maakten langs de koetswerken van de - meestal heel jonge - autofreaks.
BR>


“Enkel onderstel is nog origineel”

De Austin Mini van John Vander Mierde (24) uit Overpelt gooit altijd hoge ogen op tuning- en old-timershows. “Ze vragen me altijd om te komen”, vertelt John. Drie jaar geleden kocht hij een wrak, dat hij tot dit resultaat ombouwde.“Ik heb bijna alles zelf gedaan.”
John krijgt hulp van vader Jean die zondag trots aan zijn zijde stond. “Toen ik 20.000 euro geïnvesteerd had, ben ik gestopt met tellen”, lacht hij. Of er nog verder omgebouwd wordt? “Ik heb nu alles al vervangen, enkel het onderstel is nog origineel. Misschien ga ik hier en daar nog wat kleine dingetjes toevoegen.”“Neonblauwe sterrenhemel in Clio”

Kortessemnaar Kristof Volont (22) heeft een neonblauwe sterrenhemel in het interieur van zijn Renault Clio verwerkt. “Ik heb gisteren negen uur gepoetst, want het is voor mij de eerste show van het seizoen”, zegt hij.
De sterrenhemel van Kristofs omgebouwd karretje is uniek en valt vooral op tijdens nachtmeetings. “Ik heb samen met mijn vrienden van tuningclub ‘Insane crew’ uren aan mijn auto gewerkt.” En hoeveel centen spendeerde hij daaraan? “Dat moet zo’n 16.000 euro zijn. Nu de ruiten nog tinten en dan is hij helemaal klaar.”“Tornado is alleen voor de show”

Geert de Weser komt van Boortmeerbeek naar Zonhoven om zijn Ford Focus te showen. Als Geert niet aan zijn auto werkt, staat hij altijd wel ergens op een treffen in het land. “Het is mijn derde autoverbouwing”, zegt hij. “Ik heb deze auto omgebouwd naar het concept van de vroegere Ford Mustang Twister.”
In de achterste kofferbak heeft hij een ‘tornado’ staan, een soort van windhoos. “Waarvoor dat dient? Dat is enkel voor de show”, lacht Geert. Hij investeerde alles bij elkaar zo’n 20.000 euro in zijn Focus.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio