Protest middenstanders tegen komst Okay-winkel

Print
Meeuwen-Gruitrode - De komst van een Okay-winkel zorgt voor onrust bij enkele middenstanders. Met een petitie uitten ze hun bezorgdheid over de toekomst van hun handelszaken.
BR>
De nv Sabre wil langs de Weg op Bree in Meeuwen, net voorbij het postkantoor richting Bree, 24 appartementen, drie handelsruimten en aansluitend een kleine Colruyt bouwen. Dat is een zogenaamde Okay-winkel met een oppervlakte van 900 m².

Er zijn ook 27 ondergrondse parkings voorzien. Verder komt er een wandel- en fietsersdoorgang vanaf de Weg naar Bree naar woonwijk Luttelmeeuwen. Het openbaar onderzoek leverde twee bezwaren op, waarvan één collectief bezwaar van handelaars.

“Het dossier kreeg positieve adviezen van zowel brandweer als het Agentschap voor Natuur en Bos”, zegt burgemeester Lode Ceyssens. “Sommige handelaars vrezen inkomensverlies, maar het schepencollege heeft nooit ondernemende initiatieven tegengehouden.”

Het college wil winkels zo dicht mogelijk bij de dorpskern realiseren. “Deze winkel heeft geen slagerij en een beperkt aanbod van brood en vlees. We zijn voorstander van een inplanting in het centrum. Enkel zo kan je de koopvlucht tegengaan”, zegt Ceyssens. Eind april neemt het schepencollege een beslissing.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio