Nieuwe eigenaar wil geen bowlingbaan meer in Arena

Print
Genk - In Genk is er sinds dit weekend geen bowlingbaan meer. Sportcomplex Arena, dat de enige bowlingbanen bevat, is zoals bekend recent overgenomen, maar zonder de bowlingbanen. Die behoren niet tot een sportcomplex, en moeten er dus uit, zo oordelen de nieuwe eigenaars.
BR>
“Wat is een stad zonder bowlingbaan”, zegt Jan Rector, eigenaar van de baan. “Ik heb zelf geen plaats voor een bowlingbaan maar als er geïnteresseerden zijn, mogen ze zich melden.”

Bowlingclub Arena 2000 had haar thuisbasis in het sportcomplex. “We speelden er twee tot drie keer per week”, zegt Herwig Poesen. “We kunnen nu terecht op een baan in Opglabbeek, maar dus niet meer in onze eigen gemeente.”

Ook schepen van Sport Luc Dullers heeft het over een spijtige zaak. “Een bowlingzaal is zoals een cinema. Die mag niet ontbreken in een stad. Maar wij als stad kunnen geen bowlingbaan uitbaten. Wel kunnen we initiatieven ondersteunen. Als er voorstellen komen, zullen we graag rond de tafel zitten met de initiatiefnemers. Over mogelijke locaties heb ik geen idee.”

De bowling van de Arena telt acht banen en is volledig computergestuurd. Er is dan ook voldoende ruimte nodig om het systeem in onder te brengen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio