Louis Vanvelthoven uitgezwaaid uit politiek

Print
Louis Vanvelthoven uitgezwaaid uit politiek

Louis Vanvelthoven uitgezwaaid uit politiek

Lommel - Live muziek, een trits geschenken, ruikers, een beeldreportage en fraaie toespraken. Dat alles wachtte oud-burgemeester Louis Vanvelthoven (sp.a) en zijn dame Godelieve Poets zaterdag.
BR>
Na zowat 45 jaar in de internationale, nationale en plaatselijke politiek nam Louis in januari afscheid als burgemeester van zijn geboortestad. Al zal politiek natuurlijk nooit helemaal weg zijn, met een zoon die nu minister is.

De academische huldezitting kwam er trouwens op vraag van de hele gemeenteraad. Ere-gouverneur Hilde Houben-Bertrand, gedeputeerden, Limburgse burgemeesters en bedrijfsleiders, een afvaardiging uit Valkenswaard en veel Lommelse gasten vierden zaterdag mee.

Siegfried Bracke praatte de avond schalks aan elkaar en had het met enkele schepenen en zoon Peter over de mens in politicus Vanvelthoven. Er draaide een reportage van Bruudruuster waarin 20 schepenen en oud-schepenen terugkeken op het werk van hun burgemeester. Oud-strijdgenoot en minister van staat Karel Van Miert beschreef de nationale carrière van zijn vriend. Hij sprak over Louis als de man die vanuit Limburg mee vernieuwing in de partij bracht, ze een groter Vlaams en zelfs groen karakter gaf.

Gouverneur Steve Stevaert op zijn beurt: “Iedereen praat hier maar over afscheid, maar ik ga Louis opnieuw aan het werk zetten. Ik hoop dat hij - samen met de Genkse burgemeester Jef Gabriëls - een blauwdruk wil maken voor logistiek Limburg.”

Het werd ook even intiem toen de kleinkinderen Sam, Nathalie en Roel hun gedicht voor opa en oma voorlazen. De zaal gaf er hen een groot applaus voor.

Als stadsgeschenk kreeg de gevierde tenslotte het kunstwerk ‘Prothese’ van glaskunstenaar Jeroen Maes. Een ontroerde ex-burgemeester relativeerde: “Al die lof is sterk overdreven, maar dat voelde u al wel aan. Ik had een goedgevuld leven en ben de partij en de Lommelaars ontzettend dankbaar. Vooral bedankt omdat u allemaal meevierde.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio