Geen tuin en toch zin in voorjaarsbloeiers?

Print
Geen tuin en toch zin in voorjaarsbloeiers?

Geen tuin en toch zin in voorjaarsbloeiers?

Maak dan ‘bloembollenlasagne’ in potten, en u hebt maandenlang bloei. Plant de bollen in laagjes naargelang hun bloeiperiode. Bloembollenlasagne is makkelijk te maken. Maak er werk van in oktober of november.
BR>
Koop drie soorten bloembollen die drie opeenvolgende maanden bloeien. Bijvoorbeeld: krokussen voor februari, hyacinten voor maart en tulpen voor april.

Zorg dat er onderaan in de pot of bak die u gebruikt een drainagegat is, anders gaan de bollen rotten omdat er water in de pot blijft staan. Leg op het gat een laagje kleikorrels of potscherven. Langs de binnenwand van de pot kan u eventueel wat bubbeltjesplastic leggen om de bollen te beschermen tegen de vorst, maar dat is niet echt nodig.

Strooi een laag aarde op de bodem van de pot en leg daar de bollen op die het laatst bloeien. Voeg een laagje van een paar centimeter aarde toe en plant dan de volgende soort bollen. Tenslotte nog een derde laagje aarde en de laatste bollensoort die het eerst gaat bloeien. Hou bij het planten ook rekening met de ideale plantdiepte van de bol in kwestie. De minimale plantdiepte is gemiddeld vijf cm.

Meestal moet u bloembollen planten op een diepte van tweemaal de hoogte van de bol. Laat tussen de lagen bollen ongeveer drie cm aarde. Geef de bollen geregeld water na het planten. Deze bloembollenlasagne staat garant voor een paar maanden bloeiplezier.