Omleiding door dieselverontreiniging beek Bocholt

Print
Bocholt - De vervuilde beek de Lossing aan de Weerterweg in Bocholt zal worden omgeleid via de Lechter Rietbeek. "Die omleiding blijft drie tot vier dagen duren", zegt milieuschepen Erik Vanmierlo van Bocholt.
Het is afwachten wat het resultaat zal zijn. "Eventueel kan met speciale turf de met mazout vervuilde grond behandeld worden", luidt het. De veroorzaker van de vervuiling, de mazoutleverancier, blijft vooralsnog onbereikbaar.

De vervuiling werd vrijdagnamiddag opgemerkt in de Tungelroyse Beek in Nederland. De brandweerkorpsen van Bree en Weert sloegen de handen in elkaar. Ook het Nederlandse Waterschap Peel en Maasvallei volgen de zaak op de voet.

"Het waterpeil in de Lossing zakt. Hopelijk halen we volgende week de voorspelde 17 tot 18 graden zodat de overblijvende diesel kan verdampen", aldus Vanmierlo. Maandag neemt hij contact op met de Vlaamse Milieumaatschappij om te zien hoe het zit met de bodemsanering. "De grond bij het bedrijf is volledig doordrenkt met diesel en die zal afgegraven moeten worden. Mogelijk moet de mazoutleverancier hiervoor opdraaien omdat de koppeling niet goed aangesloten was", aldus nog de schepen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio