Hugo Philtjens in ziekenhuis met hartklachten

Print
Hugo Philtjens in ziekenhuis met hartklachten

Hugo Philtjens in ziekenhuis met hartklachten

Kortessem - Burgemeester Hugo Philtjens (VLD) van Kortessem is maandag even na middernacht opgenomen in het ziekenhuis in Hasselt. Na het schepencollege voelde hij zich onwel.
BR>
De dokter besliste dat een overbrenging naar het ziekenhuis nodig was. Artsen hebben de hartklachten van de burgemeester onderzocht. Gisteravond stelde Hugo Philtjens het al beter. Het is nog onduidelijk hoe lang hij in het ziekenhuis moet blijven.

De burgemeester maakt een moeilijke periode door sinds de controlecommissie voor verkiezingsuitgaven zijn raadszitje heeft afgenomen. Philtjens is in beroep gegaan tegen die beslissing. Daarnaast worden zijn echtgenote en zijn zoon Igor - schepen in Alken en provincieraadslid - verdacht van dreigtelefoontjes naar commissielid Veerle Heeren (CD&V).

Vandaag wordt Hugo Philtjens verwacht op de politieraad. Ook daar is het hommeles. De partijen CD&V en VLD ruziën er over het voorzitterschap van het politiecollege van de zone Kanton Borgloon. Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael heeft ermee gedreigd een regeringscommissaris te sturen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio