Bonte kunstmix in Villa Basta

Print
Bonte kunstmix in Villa Basta

Bonte kunstmix in Villa Basta

Houthalen-Helchteren - De Limburgse jeugd heeft zaterdag opnieuw zijn meest creatieve kant getoond tijdens de Limburgse voorronde van de jongerenkunstwedstrijd Kunstbende.
BR>
130 jongeren tussen 13 en 19 jaar toonden zich op de podia van cultuurwerkplaats Villa Basta aan een uitgebreid publiek in zeven categorieën: muziek, dans, performance, TXT, fotografie, ontwerpen en video. Opvallend daarbij was dat ook veel jongeren van allochtone origine meedongen naar een plek in de finale op 12 mei in de Gentse Vooruit.

Ook in het kunstenaanbod was er veel diversiteit, van stomende hiphop in het Genks tot brutale metalcore en van romantische portretfoto’s tot provocerende moeder-kindbeelden.

“We zijn nu toe aan de achtste editie van de Kunstbende”, vertelt Luc Flipkens van de provinciale jeugddienst. “Het concept komt overgewaaid uit Nederland, vond eerst ingang in Limburg en werd inmiddels geëxporteerd naar heel Vlaanderen. Jonge creatievelingen vinden in de wedstrijd een platform om zich te uiten.”

Alle winnaars in de diverse categorieën zijn terug te vinden op www.villabasta.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio