Instituut voor mobiliteit moet de files wegwerken

Print
Instituut voor mobiliteit moet de files wegwerken

Instituut voor mobiliteit moet de files wegwerken

Diepenbeek - Op het wetenschapspark in Diepenbeek heeft gisteren het Vlaams Instituut voor Mobiliteit de deuren geopend.
BR>
Het VIM moet oplossingen voor de files bedenken, bedrijven helpen de verkeersknoop aan te pakken en vrachtvervoerders aanzetten om vaker boot of trein te nemen.

“In Vlaanderen zijn er 3,7 miljoen motorvoertuigen op de baan, het vrachtvervoer is sinds ‘90 met 75 procent toegenomen. In het gebruik van auto’s zitten we aan het Europese gemiddelde, qua vervoer via water of spoor zitten we daar serieus onder”, zegt Vlaams minister Fientje Moerman. En dat zorgt dus voor files, economisch verlies, ongevallen en milieuverontreiniging.

Een nieuwe competentiepool in Vlaanderen - na Flanders Food en Productontwikkeling en Industrieel Design - moet nu werken aan een oplossing voor die verkeersknoop: het Vlaams Instituut voor Mobiliteit.

“We hebben zulke polen nodig om de kennis van universiteiten en onderzoekers over te dragen of te laten gebruiken door de bedrijfswereld en de overheid.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio