‘Resto-Resto’ maakt leerlingen vertrouwd met gezonde voeding

Print
‘Resto-Resto’ maakt leerlingen vertrouwd met gezonde voeding

‘Resto-Resto’ maakt leerlingen vertrouwd met gezonde voeding

Bilzen - Precies 1.111 leerlingen uit de Bilzense lagere scholen trokken deze week naar ontmoetingscentrum Beterveld (Schoonbeek). Daar bezochten de vijf- tot twaalfjarigen de interactieve tentoonstelling ‘Resto-Resto’. Een initiatief dat de kinderen ertoe aanzet na te denken over hun voedingsgewoonten.
BR>
De tentoonstelling werd georganiseerd door het stadsbestuur in samenwerking met de stuurgroep ‘Gezonde gemeente’. Schepen Moors: “Het totaalproject ‘Gezonde Voeding’ – waar ‘Resto-Resto’ deel van uitmaakt - maakt kinderen spelenderwijs vertrouwd met de principes van een gezonde voeding.”

De tentoonstelling ‘Resto-Resto’ is een interactieve tentoonstelling boordevol weetjes over voeding en beweging. Raadsels, spelletjes, beweegopdrachten en geur- en voelbakjes nodigden de kinderen uit te proeven van de wondere wereld van de voeding. Maar ‘Resto-Resto’ is vooral ook een spel op basis van de voedingsdriehoek.

De kinderen konden hun favoriete dagmenu kiezen. Daarna werd hun keuze afgetoetst aan de actieve voedingsdriehoek. “Een gezonde voeding is voor de kinderen van groot belang. Vaak blijven ze steken in de alledaagse voedingsgewoonten, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Met dit initiatief proberen we de leerlingen te laten inzien dat er ook andere en gezondere voedingsgewoonten zijn, die bovendien minstens even lekker zijn,” aldus schepen van volksgezondheid Inge Moors.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio