17 miljoen sigaretten verborgen in zoutzakken

Print
17 miljoen sigaretten verborgen in zoutzakken

17 miljoen sigaretten verborgen in zoutzakken

Hoeselt - De opsporingsdiensten van Douane en Accijnzen hebben het voorbije weekend in Limburg een grote sigarettensmokkel ontdekt.
De lading bestond uit 17 miljoen sigaretten die waren verpakt in grote zakken met zout afkomstig uit Griekenland. De lading vertegenwoordigt een bedrag aan ontdoken belastingen van 2,550 miljoen euro.

Douane en Accijnzen heeft het in een mededeling over "de tweede grootste sigarettensmokkel" die de "jongste jaren" werd blootgelegd. In een loods werden de sigaretten overgeladen in kartonnen dozen en op een vrachtwagen met bestemming Groot-Brittannië geplaatst.

In het kader van het onderzoek werden in Lummen en Hoeselt huiszoekingen gedaan. Er werden nog geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek is nog volop bezig en een aantal verdachten, onder wie de vrachtwagenchauffeur, werden of worden ondervraagd.

Stijgende trend
De douane stelt dat "de stijgende trend" in de sigarettensmokkel die eind 2006 werd vastgesteld, zich in 2007 "ononderbroken voortzet". Volgens de dienst zijn de smokkelaars "zeer professioneel en internationaal georganiseerd".

De douane wijst er daarbij op dat België in de Europese Unie de "dichtste springplank" naar Groot-Brittannië is, waar de belastingdruk op tabak hoog is en de geschatte hoeveelheid illegale sigaretten 17 à 18 procent van de totale consumptie bedraagt. In België ligt dat cijfer rond de 5 procent.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio