Politieke partijen kiezen nieuwe namen

Print
Dilsen-Stokkem - De partij Groen! zal voortaan in Dilsen-Stokkem niet meer samen gaan met de sp.a. “De sp.a heeft bekend gemaakt dat ze voortaan verder gaan als sp.a en niet meer als sp.a-Groen!,” aldus Dieter Roosen van Groen!.
BR>
“We hebben deze beslissing in een volle zaal in publiek moeten vernemen, zonder overleg, en vinden het jammer dat op deze manier het kartel sp.a-Groen! ophoudt te bestaan.”

Volgens de sp.a zijn er geen leden van Groen! verkozen in de nieuwe gemeenteraad en gaat om die reden de sp.a zijn eigen weg. De kandidaten van de lijst Groen! zal tijdens de volgende gemeenteraadszitting in februari de sp.a-schepenen een beleidsdossier overhandigen waarin de groene actiepunten vermeld staan. “Onze vraag is deze actiepunten te realiseren,” aldus Pierre Zanders van Groen!

Het kartel CD&V/N-VA van Dilsen-Stokkem blijft wel bestaan en zal de volgende zes jaar deze naam blijven behouden. “Er zijn geen leden verkozen van N-VA, maar er kunnen altijd leden van N-VA deelnemen aan de vergaderingen van het OCMW,” aldus woordvoerster Rita Craenen van CD&V.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio