Zes illegalen opgepakt aan nieuwe sikhtempel

Print
Zes illegalen opgepakt aan nieuwe sikhtempel

Zes illegalen opgepakt aan nieuwe sikhtempel

Borgloon - Tijdens een routinecontrole, in opdracht van burgemeester Awouters, heeft de lokale politie van Borgloon zondagmiddag zes illegalen opgepakt aan de nieuwe tempel in Hoepertingen.
BR>
De controle gebeurde op de openbare weg en voor de tempel in de Smisstraat. “De zes personen beschikten niet over de vereiste geldige documenten en werden aangehouden. Ook werden 5 kirpans (dolken,nvdr.) in beslag genomen”, zegt politiecommissaris Nelissen.

Op verzoek van de dienst Vreemdelingenzaken werden drie personen overgebracht naar de gesloten instellingen in Vottem en Merksplas. Eén van hen, een minderjarige, werd opgesloten in de gesloten instelling van Neder-over-Heembeek. De twee andere personen kregen het bevel om het land binnen de vijf dagen te verlaten.

“Wij blijven nauwlettend de activiteiten van de sikhs in de nieuwe tempel volgen en houden aan het protocol dat tussen de procureurs en een aantal politiezones werd afgesloten om de illegaliteit met alle middelen te bestrijden. Wij dulden niet dat het gebedshuis als een doorgangluik voor mensenhandel kan gebruikt worden. Routinecontroles als deze zullen dit moeten helpen ontmoedigen”, aldus Awouters.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio