Vijf mannen in cel voor overval op geldtransport

Print
Borgloon - In de gevangenis van Lantin zitten vijf mannen opgesloten die verdacht worden van verscheidene overvallen op geldtransporten, waaronder de brutale overval op het geldtransport in Wellen op 6 maart vorig jaar.
BR>
De vijf ontkennen de beschuldigingen. De eerste overval waarvan ze worden verdacht dateert al van augustus 2005, op een waardetransport in Glons (Luik).

Daarna volgden er nog overvallen in Herstal (januari 2006), Oupeye (februari 2006), Wellen en Forville (Namen) in maart van vorig jaar. Een zesde overval vond in april plaats op de parking van Carrefour in Herstal. De overvallers maakten elke keer gebruik van zware wapens en schoten effectief op de geldwagens. Er werd wel niets buitgemaakt,omdat de daders telkens op de vlucht moesten slaan om niet gevat te worden.

Bij huiszoekingen troffen agenten bij de verdachten zware wapens aan. Ze waren nog niet in gebruik genomen. Het lijkt erop dat de wapens die bij de overvallen werden gebruikt, telkens werden vernietigd.

De vijf zouden betrokken zijn bij de overval vorig jaar op 6 maart in Wellen. Drie gemaskerde daders volgden die dag het waardetransport van Hasselt richting Kortessem waar ze aan de verkeerslichten rechts afdraaiden in de richting van Borgloon. Ze reden met een zwarte VW Golf. Enkele kilometers verderop, op de weg tussen Kortessem en Wellen (N76), haalden de daders het geldtransport in en namen ze het voertuig onder vuur.

Eén van de daders gooide twee metalen staven met ijzeren pinnen op de rijweg om de geldwagen tot stoppen te dwingen. Ondanks de lekke banden en een spervuur van kogels, wist de chauffeur te vluchten en terug te rijden naar het politiegebouw in de Opeindestraat in Kortessem. Het geldtransport vertoonde meer dan 50 kogelinslagen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio