Oppositie ruziet over mandaten

Print
Gingelom - Het is hommeles binnen de Gingelomse oppositie. Oorzaak van de spanningen tussen CD&V en VLD is de steun die de VLD verleende aan de sp.a –meerderheid voor de verkiezing van de derde vertegenwoordiger in de politieraad.
BR>
Die steun werd vorige vrijdag gehonoreerd door de sp.a, die een VLD’er in het vast bureau van het OCMW koos. Op die manier staat de CD&V zowel in de politieraad als in het vast bureau van het OCMW met lege handen.

“We voelen ons onderuit gehaald door de VLD die hiermee gewoon toegeeft dat er in Gingelom een paarse meerderheid is. Dat maakt dat het enige oppositiewerk in Gingelom nu nog alleen van op de CD&V-banken kan komen”, stelt Christa Vanmeer (CD&V).

Hiermee is meteen ook een kruis gemaakt over de samenwerking tussen CD&V en VLD die tijdens de vorige legislatuur steeds uit één mond spraken als verenigde oppositie. “Wat ons vooral tegensteekt is het feit dat de VLD-kiezer bedrogen wordt door mandatarissen met een origine van buiten Gingelom”, verwijt de CD&V haar vroegere partner.

Kristof Schiepers (VLD) ontkent in alle toonaarden dat er sprake is van een coalitie. “We hebben die kans gekregen en ze zeker niet laten liggen. We stemden niet tegen CD&V maar voor onszelf. Trouwens, in het verleden werd er verkeerd oppositie gevoerd en hierover hebben we ons bezonnen. Wij willen zelfstandig werken, eigen accenten leggen. Maar van een verenigde oppositie is inderdaad geen sprake meer.”

Ondertussen gebeurde er in de gemeenteraad ook een kleine aardverschuiving: drie sp.a’ers, Abel Bex, Rudy Roosen en Maryse Vanacken, namen ontslag en verhuizen naar het OCMW. De drie eerste opvolgers namen ook ontslag zodat de eerste en enige opvolger voor de sp.a in de gemeenteraad nu nummer 19 van de stemuitslag is.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio