“Onze beste vrienden ginder zijn toch Limburgers”

Print
“Onze beste vrienden ginder zijn toch Limburgers”

“Onze beste vrienden ginder zijn toch Limburgers”

Dilsen-Stokkem - Hij heeft een naam waarmee hij een rol kan claimen in een Godfather-film. Maar Johnny Ramondino (31), zoon van Giacinto en Anna uit Lanklaar, heeft een honorabel beroep.
BR>
Voluit is Johnny ‘senior director of business development’. Zelf omschrijft hij zijn huidige job in Atlanta, Georgia gewoon als “verkoper”. Maar dan toch een topverkoper.

Dit jaar hielp Johnny zijn werkgever, het Belgische en beursgenoteerde bedrijf Arinso, aan een deal van 60 miljoen dollar met computerreus CA. Echtgenote Marie-Eve Monnissen (28) uit Maasmechelen doet het professioneel ook goed, daar in Atlanta. Zij is directiesecretaresse in een investeringsbedrijf voor klanten die minstens twee miljoen dollar op overschot hebben.

Nou. Maar telkens als het jaar oud is geworden, zijn Johnny en Marie-Eve in Limburg te vinden. Bij de familie. “Kerstmis en Nieuwjaar hebben we nog geen enkele keer in Amerika gevierd.”

Johnnys grootvader heeft in de mijn gewerkt. Hij kwam in 1951 uit Vibo Valentia in Calabrië naar België. Naar Eisden. Zijn vader was toen vier, hij is dus een echte Vuchtenaar.”

Een Vuchtenaar die trouwde met Anna Tielens uit Weert. Samen hebben ze vier kinderen. En alle vier wonen en werken ze in het buitenland. Vivian (46) heeft een taverne in Nederland, in de Peel; Adrienne (44) doet in immobiliën in het Zuid-Spaanse La Manga del Mar Menor; Mariska (35) werkt vanuit New York voor datzelfde Arinso “waar ze het personeel managet van onze outsourcing-afdeling”.

En dan is er Johnny, de jongste. Die heeft zijn voornaam te danken aan de bijnaam van zijn vader. Toch toen die als accordeonist met zijn band ‘The Teenagers’ veel in Duitsland en Nederland speelde. Giacinto was een moeilijke voornaam voor Nederlanders. Omdat hij veel Johnny Hallyday-covers speelde, was de bijnaam snel gevonden: Sjonnie.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio