Ouders van Sam kamperen voor ingang Freinetschool

Print
Alken - Sinds vrijdagavond kamperen Kris Uitdebroeks en zijn vrouw Rosalie Janssens pal voor de deur van de Alkense Freinetschool.
BR>
Rosalie: ”Voor het eerste kleuterklasje kunnen slechts tien kindjes worden ingeschreven. Wij wisten dat er al acht broertjes of zusjes zijn die iemand in de school hebben en die krijgen voorrang. Dus, er bleven twee plaatsen over, en om toch zekerheid te hebben, heeft Kris onze tent hier opgesteld, want morgenochtend starten de inschrijvingen voor de kleuters geboren in 2005”.

“Vorig jaar stonden hier ook al mensen klaar, weliswaar vanaf zondagnacht. In feite had ik dus wel iets later kunnen komen, maar nu ben ik zeker: ik haal die negende inschrijving binnen voor Sam, ons dochtertje. De familie Uitdebroeks woont nauwelijks enkele honderden meters van de schooldeur af, maar heeft geen spijt van de kampeeractie."

Kris: ”Ik had gedacht dat de tijd me lang zou vallen, maar ik heb hier voortdurend bezoek gekregen. Buren die een praatje komen slaan, vrienden ook die ‘s avonds een pintje komen pakken. In feite was het wel een leuk initiatief”.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio