“Wij hebben Buntinx zelf uit Kristalhelder gezet”

Volgens Kristalhelder-voorzitter Philippe Bijnens hebben Eric Buntinx en Hilde Bollen (foto) niet zelf ontslag genomen uit de partij.

ksleurs

BR>

“Het volledige bestuur heeft Buntinx en zijn echtgenote uit de partij gezet. Hij zondigde tegen de partijprincipes door het fractievoorzitterschap op te eisen," zegt de voorzitter. Buntinx kon gisteren niet reageren.

Erik Buntinx en zijn echtgenote Hilde Bollen kondigden gisteren in onze krant aan dat ze uit Kristalhelder stappen. Volgens voorzitter Philippe Bijnens werden ze echter zelf uit de partij gezet.

“We hebben tien dagen geleden beslist om Buntinx uit al zijn mandaten te ontheffen”, zegt Bijnens. “Zaterdag heeft onze ledenvergadering dat zo goed als unaniem aanvaard.”

Aanleiding blijken discussies rond het fractievoorzitterschap en het in vraag stellen van de alfabetische lijst bij de volgende verkiezingen te zijn.

“Wij kozen bewust voor een alfabetische lijst en het onbezoldigd opnemen van eventuele politieke mandaten. Erik Buntinx zondigde tegen deze principes. Hij eiste het fractievoorzitterschap op en koppelde daar ook het lijsttrekkerschap van de verkiezingen in 2012 aan vast.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio