Zonnige groetjes

Print
Hola miezerig Belgie! Ik ben een week in Gran Canaria en voor de zoveelste strandvakantie op rij zie ik er uit als een krulharige Ivan(a) de Verschrikkelijke. Met een verschroeide kop en een gloeiende lip bemant door een kolonie koortsblaren. Vooral dat laatste wekt een verafschuwende “ieuw” op. Mijn onderlip is tweemaal zo volumineus als normaal, wat op zich dan al lelijk is in combinatie met mijn smalle bovenlip, maar het zijn vooral de met etter opgehoopte geelbruine blaasjes - sorry voor de wansmakelijkheid - die het gehele plaatje allesbehalve sexy doen ogen. Toch vind ik het absoluut geen ramp om op dit Canarische eiland als tweelingzus van Quasimodo rond te huppelen. En euh... voor ik op jou “schaal der hipheid” ondermaats scoor met deze Spaanse bejaardenbestemming, moet ik even iets kwijt. Samen met vriendin Claudia logeer ik bij vriendin Annelies die hier als hostess voor een reisorganisatie werkt. Ze woont boven op een berg in een appartementencomplex met een zwembad in aanleg dat me herinnert aan het tvdecor van Melrose Place. Echt cool.
BR> Annelies is overigens een super-deluxe gids voor ons. Ze loodst ons naar hemelse stranden (exclusief Britse toeristen met bierpensen, inclusief latino macho’s met zwemslips), bestelt de heerlijkste tapa’s en sapjes op de menukaart en last meteen een uitgebreide shopstop in bij elke ‘Stradivarius’ die we tegen komen.
Die winkel heeft trouwens niks gemeen met violen. Maar what’s in a name als je d’er superleuke kleding kunt kopen? Uitgaan in Gran Canaria valt, zoals verwacht, tegen. Dat kan ook wel aan mij liggen, want ik houd niet zo van die swingende salsanummers. En ik houd nog minder van die slijmerige venten die ongegeneerd op zoek zijn naar een scharrel voor de nacht. Geef mij dan maar een Afrekeningfuif in pakweg Zichem- Zussen-Bolder waar jongens nog lekker asociaal zijn en zélfs gigantisch afknappen op belachelijke openingszinnen. Ach wat. De zovirax is hier spotgoedkoop. Dat maakt al veel goed. Adios!