Maaseik begint aan halve finale play-offs

09-04-2004

jforier

MAASEIK -

Vanavond worden de halve finales van de play-offs in een best-of-three op gang geschoten. Maaseik ontvangt Lennik en Roeselare krijgt Menen over de vloer. De tweede wedstrijd wordt op paaszondag afgewerkt, de eventuele belle op woensdag 14 april. Maaseik heeft de smaak te pakken na de negende bekerwinst tegen aartsrivaal Roeselare.

"Het was afgelopen zondag mijn dertiende Belgische bekerfinale. En die bracht me dus geen ongeluk," lacht Vital Heynen. "We hebben de overwinning ook duchtig gevierd. Ik vind het ontzettend belangrijk dat we het ticket voor de Champions League al beet hebben. Dat moet ons nog beter doen presteren."

Onkwetsbaar?

In de eerste ronde van de play-offs zette Maaseik erg vlotjes Schuvoc Halen opzij. Ondergaat Lennik hetzelfde lot?

"Een makkie durf ik niet voorspellen," zegt Heynen. "De verschillen aan de top zijn niet zo groot. De vorm van de dag is heel belangrijk. De Braziliaan Picolli, Joosen, de boomlange Huisken en middenman Verhelst mag je niet onderschatten. Ik wil niet slijmen, maar Lennik is in mijn ogen een héél stevig team. Maar dat hoeven ze niet tegen ons te bewijzen," lacht Vital.

Door die bekerzege tegen Roeselare hangt er nu een aureool van onkwetsbaarheid rond Maaseik. "Zo'n beker winnen is natuurlijk schitterend. Maar de moeilijkheid is om dat goede gevoel niet te vertalen in overdreven veel zelfvertrouwen. Elke match moet gespeeld worden. Gelukkig beschikt Maaseik over tien uitstekende spelers en drie degelijke coaches: zo vormen wij één hecht blok."

Utopie

"Op Maaseik gaan winnen, lijkt een beetje utoptisch," vreest Lennik-secretaris Lieven Van der Wulst. "Toch maakten we het Maaseik in de tweede ronde (3-1) knap lastig. Ze hebben ons zeker niet naar huis gespeeld."

Coach Claudio Gewehr reageert met veel vechtlust. "In de beker is nogmaals gebleken hoe sterk Maaseik voor de dag komt. Geen setverlies tegen Menen, winst tegen Roeselare. Misschien zijn wij de volgende vogel voor de kat, maar ik geef me nooit op voorhand verloren."

Gewehr rekent vooral op veel Braziliaanse power. "Anderson Picolli heeft geen last meer van zijn voet en kan dus voluit gaan. En voor volgend seizoen liggen alleen Termote, Claes, Kröger, Joosen en Verhelst al vast. De anderen - Van Kerckhove, Barnett, Melis en Picolli - moeten wachten tot na de halve finales. Zo hebben ze een reden om zich de ziel uit het lijf te knokken."

Leo PEETERS