Brazilië na penalty's naar kwartfinales WK

Print

Brazilië na penalty's naar kwartfinales WK

Brazilië heeft zich met veel bloed, zweet en tranen geplaatst voor de kwartfinales. Het won van Chili na strafschoppen.

David Luiz bracht via het been van Gonzalo Jara de Brazilianen in de achttiende minuut op 1-0. Een slechte pass van Hulk zette Alexis Sánchez echter op weg naar de 1-1 van Chili. Brazilië had iets meer overwicht maar kon niet meer scoren tegen de stevige Chilenen. In de penaltyreeks won Brazilië met 3-2. In de volgende ronde nemen FC Barcelona-spits Neymar en co het op tegen Colombia of Uruguay.

Belangrijkste fases:

5' Na een weggewerkte corner kapt Marcelo zich slim weg. De linksback van Brazilië en Real Madrid knalt de bal van buiten de zestien een metertje naast.

7' Neymar moet even naar de kant, hij ondervindt last van de tackle van Aranguiz.

10' Chili komt er eens goed uit op de rechterkant. Julio Cezar kan de bal net op tijd klemmen voor de opkomende Vidal.

18' GOAL. Brazilië krijgt een vrije trap na de gele kaart voor Mena. Bravo werkt de bal onorthodox in corner. Neymar neemt die, bereikt Thiago Silva, die met het hoofd verlengt naar Luiz aan de verste paal. De nieuwe ploegmaat van Silva bij PSG werkt de Brazuca via verdediger Jara in het lege doel.

25' De Chilenen lijken wat van slag na het openingsdoelpunt. Neymar kan met een goede loopactie richting doel gaan, maar kraakt zijn schot volledig.

32' GOAL. Een blunder in de Braziliaanse defensie! Bij een inworp van Marcelo gaat de Braziliaanse defensie de mist in. Chili profiteert optimaal. Vargas kan zomaar Sanchez aanspelen, die niet mist en de 1-1 binnentrapt.

35' Bijna stond Brazilië weer op voorsprong, maar Neymar kopt de bal via de rug van een verdediger nét naast de paal.

39' Met een verre voorzet van Alves wordt Neymar zomaar voor het Chileense doel gezet. Hij kan niet afwerken, met een vreemde bots komt de bal bij Fred, die het leer over het doelkader werkt.

42' Neymar speelt Dani Alves aan op het middenveld. De rechtsachter van Barcelona produceert een kanonschot, Claudio Bravo kan de bal nog maar net van onder de lat in corner tikken. Die levert niets op voor Brazilië.

44' Brazilië stoort nogmaals goed op het middenveld. Neymar haalt de achterlijn en zet voor, maar Fred wordt voldoende gehinderd waardoor hij zijn kopbal niet kan kadreren.

45' Opeens komt Chili nogmaals goed voor het doel. Aranguiz kan net niet afwerken vanuit een scherpe hoek.

48' Fernandinho probeert van ver naar doel te trappen, maar zijn schot gaat een tweetal meter naast de kooi van Bravo.

53' Hulk werkt de bal met een gelukje in doel. Brazilië viert, maar Webb keurt het doelpunt af wegens handspel van Hulk.

63' Na een goede combinatie kan Vidal afleggen op Aranguiz. Die trapt van dichtbij op Julio Cesar, waardoor het 1-1 blijft! Heel Brazilië hield even de adem in.

81' Neymar is onzichtbaar in deze tweede helft. Nu komt hij toch eens piepen, na een voorzet van Alves kopt de middenvelder van Barca op keeper Bravo.

83' Hulk ontbindt dan toch eens zijn duivels. Hij baant zich een weg door de verdediging, maar zijn schot strandt op de vuisten van Bravo, die een goede redding in huis heeft.

103' Hulk probeert de bal voorbij Bravo te krijgen met een serieuze pegel, maar de nieuwe doelman van Barcelona gaat goed plat en brengt redding. Het is al Brazilië dat de klok slaat nu.

112' Alves heeft een stevig schot in de benen zitten. De rechtsback van Barcelona probeert het nog eens van ver, maar deze keer gaat de bal hoog over doel.

120' Wat een slot! Opeens is daar Pinilla, die de bal zomaar op de lat knalt! Bijna was de Chileense invaller de held van de avond!

VTGN
Foto AFP, Photo News