Michel ontvangt maandag De Wever

Informateur en MR-voorzitter Charles Michel start maandag zijn politieke consultaties om 9 uur met Bart De Wever, zijn voorganger als informateur en zijn collega-partijvoorzitter van de N-VA. Een uur later wordt de PS verwacht, zo blijkt uit een mededeling van de informateur.

jatimmermans

Elio Di Rupo maakte zaterdag reeds zijn opwachting in het voorzitterschap van de Kamer, maar dan met zijn petje van uittredend premier. Maandag komt hij langs als (titelvoerend) voorzitter van de Franstalige socialisten. Bij Bart De Wever was Di Rupo steeds vergezeld van waarnemend partijvoorzitter Paul Magnette.

Dat de N-VA bovenaan het lijstje staat van de partijen die informateur Charles Michel wil ontmoeten, lijkt enigszins verwonderlijk. Tijdens de verkiezingscampagne maakte MR-voorzitter Charles Michel zich immers sterk dat als zijn partij het voor het zeggen zou hebben na 25 mei er niet met de N-VA bestuurd zou worden. "Als de MR het initiatief heeft, dan wordt de volgende regering er een zonder N-VA", liet hij op 29 april optekenen in De Standaard.

Maandagnamiddag staat de informatieopdracht op pauze wegens de plenaire vergadering van de Kamer. Michel zet dinsdag zijn politieke consultaties voort.

Belga Foto Belga: Charles Michel

Meer over verkiezingen

Aangeboden door onze partners