Informateur Michel luncht met de vakbonden

Federaal informateur Charles Michel luncht zaterdagmiddag met de vertegenwoordigers van de drie vakbonden. Aan tafel zitten voor elke bond een Nederlandstalige en een Franstalige. In de voormiddag kwamen eerst de werkgeversorganisaties langs en daarna de middenstands- en landbouworganisaties zodat hij alle vertegenwoordigers van de zogenaamde groep van tien heeft ontmoet.

mceulemans

Het eerste panel bestond uit vertegenwoordigers van de federale werkgeversorganisatie VBO, de Vlaamse (Voka), Waalse (UWE) en Brusselse (BECI). Vincent Reuter (UWE) legde bij het verlaten van het voorzitterschap van de Kamer de nadruk op "meer steun voor de privé-ondernemingen". Volgens hem komen de tewerkstellingsmaatregelen voor een groot deel vooral de overheidsbedrijven en de non-profitsector ten goede. De nieuwe regering moet de nodige hervormingen doorvoeren, onder meer in de pensioenen en de loopbaanduur. Daarnaast moeten de loonkosten naar beneden.

Economische groei

Om 11.30 uur ontving de informateur vertegenwoordigers van Unizo, UCM (Union des Classes Moyennes), de Boerenbond en de FWA (Fédération wallonne de l'Agriculture). Voor Karel Van Eetvelt (Unizo) ligt de prioriteit bij het sociaal-economische en vooral dan bij het economische omdat er zonder economische groei geen ruimte is voor sociale maatregelen. Hij herhaalde zijn pleidooi voor een verlaging van de loonlasten en de globale belastingdruk.

Lees ook: Informateur Michel: 'Veel luisteren met goede wil en open geest'

Belga, foto PHN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer