Scholieren houden gevecht met kleurpoeder (video)

Print
Scholieren houden gevecht met kleurpoeder (video)

Scholieren houden gevecht met kleurpoeder (video)

Heusden-Zolder - Heel wat mama’s en papa’s zijn vrijdag waarschijnlijk toch even geschrokken toen zoon- of dochterlief thuiskwam van het Sint Franciscus College in Heusden- Zolder. Daar werd op de laatste dag van het schooljaar immers een gigantisch gevecht met kleurpoeder gehouden op de speelplaats.

Overgoten in de meeste bonte kleurencombinaties fietsten de pubers vrijdagnamiddag weer naar huis. “We hebben hier nu eenmaal de traditie om op de laatste dag van het schooljaar iets speciaal te doen”, glundert leraar Kris Bertrands. “We hebben al eens een schuimtapijt over de speelplaats gelegd, en vorig jaar zijn de emmers met slijm in het rond gevlogen. Kwestie van de examenstress eens helemaal van ons af te schudden."

"Maar geen paniek: het kleurpoeder dat we vrijdag gebruikt hebben, is perfect afwasbaar. Met wat kloppen dwarrelt het poeder al grotendeels weg, en na een wasbeurt is het helemaal verdwenen. Dit ‘holy color powder’ wordt in India tijdens feestjes wel vaker gebruikt. Het is een natuurlijk product, waar je leuke grapjes mee kan uithalen.”

De directie én de leerkrachten deden trouwens gewillig mee. En mocht het kleurpoeder toch hardnekkig zijn: schoolpersoneel en leerlingen hebben nu toch twee maanden de tijd om weer schoon voor de dag te komen.

ToRo
Foto RL

Bekijk ook het filmpje


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio