Bart De Wever: "Het eindigt hier niet"

Hoewel N-VA-voorzitter Bart De Wever eerder op de dag van zijn opdracht als informateur werd ontheven, blijft zijn partij ter beschikking om zo snel mogelijk een nieuwe federale regering te vormen. "Dit verhaal is nog niet ten einde", zei De Wever woensdag tijdens een korte verklaring in het perystilium van de Senaat.

ikerremans

De Wever liet aan het begin van zijn verklaring meteen weten dat hij geen interviews zal geven of in televisiestudio's zal opduiken. "De geschiedenis van 2010 zou iedereen moeten leren dat verklaringen afleggen niets bijdraagt tot het vormen van een regering."

"Mijn enige reactie is een boutade: politiek is heel vaak een slecht toneelstuk dat goed wordt geacteerd, maar op sommige dagen is zelfs dat ons niet gegund. Gisteren was zo'n dag."

Onrechtstreeks gaf hij het cdH van Benoît Lutgen nog een sneer. "Ik kon niet anders dan mijn opdracht als informateur teruggeven. Ik heb de voorbije weken mijn best gedaan om een project uit te schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat het een meerderheid zou krijgen in het parlement indien het louter inhoudelijk voorgelegd zou worden."

Maar wat De Wever betreft is het verhaal nog niet ten einde. "Het eindigt hier niet. De N-VA blijft de grootste partij en het blijft onze bedoeling om zo snel mogelijk een sociaal-economische herstelregering te vormen." Het gaat dan om een regering die de uitgaven saneert, het overheidsbeslag afbouwt, de lasten op arbeid verlaagt, de basis onder de sociale zekerheid herstelt, een betere justitie organiseert en een correct migratiebeleid voert. Communautaire thema's citeerde de ex-informateur niet.

Lees ook: De Wever informateur af, koning start consultaties

InKe Foto Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer