thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hasseltse vindt zelfgemaakte foto's terug op shirts van keten

Groot was de verrassing van Tatiana Thielens (19), toen ze onlangs in de T-shirts van de Nederlandse kledingketen The Sting aan het grasduinen was. Plots had de Hasseltse een prachtig shirt vast, met op de voorkant een foto van zichzelf, gemaakt door zichzelf.

fvranckx

Een hele eer. The Sting heeft de reputatie alleen uiterst knappe beelden op de shirts van het huis af te drukken. Maar het had het wel eens mogen vragen.

Twee jaar geleden maakte Tatiana voor de les fotografie enkele van de meest bekeken beelden op de site van de Provinciale Kunsthumaniora. Ze maakte toen ook een reeks zelfportretten, staande voor een zwartwitte muur, in zwartwitte kledij. Tatiana postte ze op Tumblr en Lookbook, twee sites waar creatieve geesten hun ideeën kunnen delen. De sites claimen bovendien dat ze de leden een goede auteursrechtelijke bescherming bieden.

Toch ging daar iets fout. Toen Tatiana enkele weken geleden tijdens een dagje shoppen onvermijdelijk ook in The Sting aanbelandde, vond ze daar een ongelooflijk knap T-shirt. Met de foto’s die ze twee jaar geleden van zichzelf had gemaakt.

Het komt wel vaker voor dat foto’s van beschermde sites worden afgehaald en op andere sites opnieuw opduiken. “Beschermd of niet, we nemen de vraag van Tatiana heel serieus”, zegt Marco van Muiswinkel, woordvoerder van The Sting.

“We zouden Tatiana willen voorstellen om aan te geven hoe The Sting kan bijdragen om dit op te lossen. Mogelijk vindt Tatiana het wel een goed idee om voor ons te komen werken?”

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.