Griet Moors wint Wanatoeprijs (video + fotoalbum)

Afgelopen zaterdag heeft Griet Moors uit Meeuwen-Gruitrode de Wanatoeprijs gewonnen. De 34-jarige laureate, die afstudeerde in de vrije kunsten aan de Mad Faculty, won ook de Wanatoe Publieksprijs.

ikerremans

De prijzen werden zaterdag met veel belangstelling uitgereikt in het Thor Park in Waterschei. Griet Moors kreeg de meeste stemmen achter haar naam voor de Wanatoe Publieksprijs (667 van de 2.321 stemmen) en even later kreeg ze te horen dat ze ook de Wanatoeprijs zelf - toegekend door een professionele jury - had gewonnen. Die prijs is een initiatief van Het Belang Van Limburg om jong creatief talent een steuntje in de rug te geven.

"Je hoopt uiteraard op erkenning," zei Moors na de uitreiking. "Maar er waren nog negen andere héél sterke kandidaten die de prijs ook hadden verdiend." Het echte besef van de winst kwam niet meteen. "Na zo'n vijf minuten pas, toen ik mijn familie zag," zegt ze. En nu? "Ik wil dat het spannend blijft: in de toekomst wil ik nog meer uitdagingen vinden in mijn werk. Ik denk dat mijn werk wel kansen biedt om dat te doen."

CRu Foto's Raymond LEMMENS