Duitsers raken niet voorbij Ghana

Print

Duitsers raken niet voorbij Ghana

Ghana is erin geslaagd Duitsland punten af te snoepen. Na een niet zo denderende eerste helft, wisten beide ploegen er een aangename tweede van te maken. Götze bracht zijn land op voorsprong maar de Ghanezen vochten terug en kwamen zelfs 1-2 voor. Uiteindelijk wist Klose de 2-2-eindstand toch op het bord te zetten.

Joachim Löw kon ondanks blessurezorgen toch rekenen op verdediger Mats Hummels, en bracht dus dezelfde elf het veld in als tegen Portugal. Bij Ghana geen Daniel Opare (Standard) , Afful was zijn vervanger. De partij begon snedig en beide ploegen lieten de bal snel rondgaan. Ghana tekende voor de eerste kans met Gyan. Duitsland prikte tegen met schoten van Khedira en Kroos. Verdediger Boyle ruimde voor de rest alles op en stak Thomas Müller in de achterzak. Daarna zakte de partij zakte in onder de loden hitte in Fortaleza.Meteen na rust ontplofte de partij dan toch: Mario Götze zette de Mannschaft vijf minuten ver in de tweede helft op voorsprong met een onwaarschijnlijke lucky goal, maar André Ayew bracht de Ghanezen drie minuten later weer op gelijke hoogte.Een stunt leek in de maak toen Asamoah Gyan de 1-2 voorbij Neuer ramde op de counter en Ghana de Duitsers van het kastje naar de muur speelde. Maar toen bracht Löw Miroslav Klose in, en de goalgetter deed meteen wat van hem verwacht werd: hij tikte de 2-2 voorbij doelman Dauda.

In een zinderende slotfase hadden beide ploegen nog kansen op de volle buit, maar met name de Ghanezen lieten na te scoren. Met dit gelijkspel mag Duitsland best tevreden zijn, Ghana maakt nog kans op kwalificatie maar had best met drie punten huiswaarts kunnen keren.

Lees ook: Klose evenaart WK-doelpuntenrecord van Ronaldo

JVH, Foto's Reuters/AFP