Nick Nuyens: "Ik wil nog iets maken van mijn najaar"

Nick Nuyens was vrijdag een van de zes opgevers in de derde etappe van de Ster ZLM Toer. De renner van Garmin-Sharp hervatte in deze rittenkoers de competitie na een kleine medische ingreep aan het hart.

bperdieus

"Het was vandaag een helse etappe, waarin het tempo bijzonder hoog lag. Ik kom duidelijk competitieritme tekort en moest op een gegeven moment lossen en opgeven", stelde Nuyens. "Ik ben trouwens nog aan de medicatie na die bewuste operatie, en die medicijnen zetten een duidelijke rem op mijn prestaties. Dat is op zich geen verrassing, want daarvoor hadden de artsen mij gewaarschuwd."

"Misschien wil ik wel te vlug een resultaat behalen. Maar elke wedstrijd is meegenomen. Ik had vandaag gehoopt op een rustige start. Het liep echter compleet anders, met oorlog vanaf kilometer nul."

"Mijn verdere programma? Ik werk komende woensdag in een mixed ploeg 'Halle-Ingooigem' af en daarna volgt het Belgisch Kampioenschap. Wat daarna volgt is afwachten. De Tour de France zal ik wel volgen op televisie. Ik wil absoluut nog iets maken van het najaar. Daarin wil ik weer een aanvaardbaar niveau behalen."

Belga

Foto Photonews

Meer over Nick Nuyens