Triggerfinger veilt print albumcover voor het goede doel

Print
De Belgische band Triggerfinger steunt het Kinderkankerfonds door hun nieuwste albumcover te veilen. De gesigneerde print maakt deel uit van de veiling Works on paper van fotograaf Kevin Westenberg. Op 18 juni gaat de afbeelding onder de hamer in veilinghuis Bernaerts, samen met 29 andere portretfoto's.

De Amerikaanse fotograaf Kevin Westenberg heeft een indrukwekkend palmares op zijn naam staan. Zo fotografeerde hij onder andere U2, Led Zeppelin-frontman Robert Plant en Coldplay. Westenberg maakte ook de cover voor het nieuwste Triggerfingeralbum, na een toevallige ontmoeting in de Antwerpse Dries Van Noten-winkel. Na een kort gesprek werd er in het Brusselse Metropoolhotel afgesproken voor een fotoshoot.

Ruben Block, zanger van Triggerfinger: "We hadden een hoop foto's van de verschillende kamers in het Metropoolhotel, want die zijn allemaal heel verschillend. De ene was te smal en de andere dan weer te breed. Toen kwamen we uit op die blauwe kamer, waarop Westenberg tegen me zei : it's got some sort of a Stanley Kubrick atmosphere."

De veilingsexpo Works on paper loopt van 12 t.e.m. 15 juni telkens van 10 tot 18u in zaal 2 van veilinghuis Bernaerts, Verlatstraat 16 2000 Antwerpen.

Bekijk hieronder Perfect Match, de eerste single van hun nieuwe album Absence of the sun:

SiSt

Foto Playout