Frankrijk overklast Honduras

Print

Frankrijk overklast Honduras

Frankrijk is goed begonnen aan het WK. Onze zuiderburen waren zondag veel te sterk voor Honduras, dat een volledige helft met 10 man verder moest. Het won terecht met 3-0. Om duidelijkheid te brengen over de 2-0 was wel de nieuwe doellijntechnologie nodig.

Frankrijk is een outsider voor de wereldtitel en dus moest Honduras een hapje worden. De Fransen trokken meteen ten aanval en dat leverde gevaar op via Matuidi en Griezmann. Beiden raakten de dwarsligger. Vlak voor rust maakte Wilson Palacio een domme overtreding in de zestien op Paul Pogba. Penalty voor Frankrijk en rood voor Palacio. Benzema zette zich achter de bal en faalde niet, 1-0.

Na de pauze domineerden Les Blues nog meer. Honduras kreeg geen poot aan de grond en moest het spel ondergaan. Benzema kwam in minuut 48 alleen voor Valladares en de bal ging via de paal en de doelman in doel. De doellijntechnologie werd ingezet en die gaf uitsluitsel: goal en dus 2-0 voor Frankrijk.

Lees ook: Doellijntechnologie brengt al meteen beslissing

Twintig minuten voor tijd maakte Benzema zijn tweede van de avond en bezorgde zo Frankrijk een makkelijke 3-0-overwinning.

Foto's AFP