Tien vragen aan Thomas Vermaelen

In de aanloop naar het WK legden we iedere Rode Duivel tien vragen voor. Vandaag: Thomas Vermaelen.

tmas

1. Welk diploma heb je? “In het middelbaar heb ik wetenschappen-wiskunde gedaan.”

2. Wat betekent de Damiaanactie voor jou? “Heel veel. Als kind verkocht ik al stiften, ik ben later ambassadeur geworden voor de actie en was al in Congo. Jaarlijks lopen nog 1,8 miljoen mensen tuberculose op, er is nog veel werk.”

3. Wat is je favoriete voetbalstadion? “Emirates Stadium, uiteraard.”

4. Wat is je favoriete boek? “Ik lees vooral biografieën. Die van Alex Ferguson vond ik bijzonder boeiend.”

5. Wat is je favoriete film? “The Wolf of Wall Street.”

6. Wat is je favoriete stad? ”Londen is fantastisch, ook New York spreekt me aan.”

7. Had je in Nederland soms problemen met de taal? “In het begin toch een beetje. Toen ik het over de bank had, dachten ze dat het om een financiële instelling ging.”

8. Wat vind je van de bijnaam The Verminator die de fans van Arsenal je gaven? “Als de supporters vinden dat ik het team meer kracht geef wanneer dat nodig is, dan is dat prima.”

9. Strafste quote? “Heb je smeerlapjes nodig als je kathedralen van lichamen hebt?” (Vermaelen in Knack over de fysieke kracht bij de Duivels)

10. Strafste quote over hem? “Ik wist wel dat Thomas snel zijn draai zou vinden bij Arsenal, maar zo snel? Eerlijk, dat had ik niet verwacht. Zo’n type verdediger heeft Arsenal nog niet gehad, eentje die zo ver opkomt en zo vlot scoort.” (Arsène Wenger na het debuut van de Belg bij Arsenal)

MRe, Foto Belga