Peeters: "We vormen geen coalitie tegen Open Vld"

Print
Peeters: "We vormen geen coalitie tegen Open Vld"

Peeters: We vormen geen coalitie tegen Open Vld

"De Brusselse regering zal alle belang hebben bij een goede samenwerking met de andere regeringen van het land." Dat zegt Vlaams CD&V-onderhandelaar Kris Peeters donderdagochtend in een reactie op de uithaal van Brussels coformateur Guy Vanhengel (Open Vld) naar CD&V.

De Brusselse coformateur Guy Vanhengel (Open Vld) was woensdag in Terzake op Canvas bijzonder hard voor CD&V, zijn toekomstige coalitiepartner in de Brusselse regering. "Ik kan met zekerheid zeggen dat het Kris Peeters en CD&V zijn die van Open Vld niet willen weten in de Vlaamse regering", zei hij. En verder: "In welke mate kunnen we die mensen nog vertrouwen, als je ziet dat ze je willen belazeren?"

Kris Peeters noemt de aanpak van Vanhengel niet verstandig. "We hebben hier met twee partijen een meerderheid gevormd, ik zie niet in wat het probleem is. We hebben geen coalitie tegen iemand gevormd, maar gekozen voor N-VA."

De uittredende minister-president waarschuwt dat de Brusselse regering baat zal hebben bij een goede samenwerking.

Lees ook: Guy Vanhengel (Open Vld) haalt keihard uit naar CD&V

De Vlaamse onderhandelaars, onder leiding van Peeters en Geert Bourgeois (N-VA), zijn donderdagochtend begonnen aan een twee dagen durende consultatie van onder meer vakbonden en werkgeversorganisaties. Opvallend is dat de werkgevers eerst aan de beurt komen én een kwartier meer spreektijd krijgen, maar daar moeten we niets achter zoeken, zegt Peeters. "Als de bonden er een halfuurtje bij willen, is dat geen probleem", verzekert de leider van de CD&V-delegatie.

Belga
Foto Isopix