Nick Nuyens hervat donderdag training na succesvolle operatie aan hart

Nick Nuyens is dinsdag met succes geopereerd door hartspecialist Pedro Brugada. De Garminrenner hervat donderdag al de training.

ikerremans

De ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen werd tijdens de Ronde van Beieren geconfronteerd met een plots oplopende hartslag. Onderzoek in München en Brussel bracht een miniem hartprobleem aan het licht dat door een kleine ingreep kon worden verholpen. “De ironie wil dat mijn vader destijds met hetzelfde probleem is moeten stoppen met wielrennen”, lacht Nuyens. “Daardoor kreeg ik zijn fiets en ben ik wielrenner geworden. En wat meer is, het was dokter Brugada die hem destijds heeft afgekeurd.”

Diezelfde Brugada voerde dinsdagmiddag de ingreep uit. “Routinewerk, hooguit twee uur heeft het geduurd en onder plaatselijke verdoving”, aldus Nuyens. “Ik blijf nog een nachtje in het ziekenhuis. Woensdag mag ik naar huis, donderdag kan ik al opnieuw gaan trainen.”

Over zijn verder programma tast Nuyens nog in het duister. “Alleen van het Belgisch kampioenschap ben ik redelijk zeker. Wat het daarna wordt, is ook voor mij nog een groot vraagteken.”

GVDL

Foto Twitter: Nuyens vanop het ziekbed met zijn vriendin Lynn Peeters.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Brussel