Bent van Looy stapt op tijdens concert: "Ik ben razend"

Bent van Looy had zijn optreden op Vestrock in Hulst wel enigszins anders voorgesteld. De man zou er een zeer intieme set geven, waarbij zijn muziek niet via de boxen, maar via koptelefoontjes tot bij het publiek zou geraken. Enkel: na enkele nummers werd zijn muziek overstemd door een nabijgelegen concert, waardoor Van Looy besloot om er de stekker uit te trekken.

mgeysmans

Van Looy had zich nochtans gehaast om op Vestrock te raken. De zanger was nog maar 24 uur terug uit Japan, maar was er klaar voor om nummers uit zijn soloproject Round the Bend voor te stellen. Toen na twee nummers luide muziek van mainstage zijn optreden echter verpestte, riep de man: "Dit heeft weinig zin. Ik ben razend."

Van Looy stelde het publiek wel voor om op een later tijdstip nog van zijn muziek te komen genieten, als de omstandigheden er zich beter toe leenden. Op vraag van zijn fans speelde de man daarop nog drie extra nummers, maar toen ook nog eens een hobbyfotograaf het nodig vond om over het podium te flaneren, was voor Bent de maat vol. "Ik heb de luidste nummers uit mijn album gespeeld. Al wat nog zou volgen, waren stille en gevoelige nummers, en dat kan echt niet onder deze omstandigheden."

MiGe