"Regeringen zullen elkaar tegenwerken, met 'goed bestuur' als slachtoffer"

Groen-voorzitter Wouter Van Besien is vrijdag scherp voor CD&V. De aankondiging dat de partij met N-VA gaat onderhandelen over de vorming van een Vlaamse regering zal uiteindelijk leiden tot "regeringen die elkaar tegenwerken", reageert hij. "Het grootste slachtoffer wordt het 'goed bestuur', waar nochtans echt nood aan is."

drombouts

Volgens Van Besien voerde CD&V campagne voor een sociale regering, maar was dat duidelijk niet meer dan "campagnepraat". Nu kiest de partij resoluut voor een rechts-conservatieve coalitie, betreurt hij. "Waar ik voor de verkiezingen voor waarschuwde, wordt nu de pijnlijke realiteit. CD&V steekt de progressieve stemmen in zijn broekzak en maakt een rechtse coalitie met N-VA", zegt Van Besien. "Vele kiezers zullen zich bedrogen voelen nu CD&V als kleine partner met de conservatieve en rechtse N-VA in zee gaat. De progressieven hebben niets meer te zoeken bij de CD&V."

De Vlaamse christendemocraten hebben volgens Groen ook duidelijk hun ambitie laten varen een programma op te stellen voor de verschillende bestuursniveaus samen. De regeringen zullen elkaar tegenwerken, er zullen vijf jaar lang politieke spelletjes gespeeld worden en het 'goed bestuur' wordt het grootste slachtoffer, voorspelt Van Besien.

"De 'verandering' met deze coalitie zal ver weg blijken. Ondanks het feit dat er een op de zeven leerlingen zonder diploma de school verlaten, verwacht ik bijzonder weinig vernieuwing in het onderwijs en de nieuwe regering zal ongetwijfeld blijven proberen om via het BAM-tracé een nieuwe autostrade door de stad Antwerpen te trekken."

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer