Koppel gaat op poolreis met zoontjes van 1 en 3 jaar (video)

Nanook Cuypers is amper veertien maanden oud, maar de jongen uit Heusden-Zolder draagt nu al een record: hij is de jongste poolreiziger ooit. Na vijf weken in Groenland met mama Kim Broux (33) en papa Jochem Cuypers (30), neemt hij die titel over van zijn broertje Tristan (3). “We hadden 300 kg bagage en liefst 200 pampers mee”, lachen de avonturiers in hart en nieren.

evrolix

Een dikke vijf weken geleden vertrokken Jochem Cuypers en zijn vrouw Kim Broux uit Heusden-Zolder samen met hun twee zoontjes naar Groenland. Met slee en tent verkenden de avonturiers het Deense eiland van zo’n twee miljoen vierkante kilometer, niet zo ver van IJsland. “Het was de eerste expeditie voor onze kleine Nanook. We zijn nu een paar dagen terug thuis en het was echt heel leuk. Alles is fantastisch verlopen”, zegt mama Kim, die samen met man Jochem en daarna ook met zoontje Tristan (3) al heel de wereld rondreisde.

Tot grote vreugde van het gezin leerde Nanook zelfs stappen in de sneeuw van Groenland. “Voor we vertrokken kon hij zich al wel rechttrekken, maar nog niet echt stappen. Na één week in Groenland kon hij het wel. Nu we weer in België zijn, kan hij plots echt goed stappen want hij is veel moeilijkere ondergrond gewend dan hier”, lacht Kim. Omdat hun jongste zoontje amper 14 maanden is, moest het gezin wel heel wat extra materiaal meesleuren. “Jochem en ik trokken elk een slede met in het totaal 300 kilo bagage met ons mee. Heel zwaar was dat”, zegt Kim. “We hadden sowieso heel veel eten bij, maar ook meer dan 200 pampers. En we laten niets achter in de natuur, dus het is ook niet zo dat onze bagage lichter werd.”

Het gezin rust nu even uit in België, maar daarna trekt het alweer naar de Alpen. “Als het weer wat mee zit, willen we binnenkort een top van 4.000 meter beklimmen”, zegt Kim.

Celine Baeten Foto VTM

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg

Bekijk ook het filmpje via VTM

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio