Hilde Claes ontwerpt shirt voor het goede doel

Van woensdag 28 mei tot en met zaterdag 31 mei wordt het PXL-Congress omgetoverd tot een heus vrouwenevent. Met Fashionmania wil de Hasseltse hogeschool opkomend modetalent in de schijnwerpers plaatsen en de bezoekers de kans geven om zich onder te dompelen in de wereld van (vintage) mode en beauty. De opbrengst van het event gaat naar het goede doel Ukelila. Ook bekendheden als Axelle Red en Hilde Claes schaarden zich achter de driedaagse, Claes ontwierp zelfs een shirt voor het evenement.

mgeysmans

Het driedaagse Fashionmania belooft er alvast eentje bomvol activiteiten te worden. Zo kan je op 28 mei naar de hogeschool PXL afzakken om een avond vol fashion en beauty te beleven. De avond zelf staat in het teken van bloggen, zo zal Afrodite van de blog The Fashion Folio haar tips & tricks verklappen om een succesvolle blog op te starten. Omdat je al doende leert, organiseert de hogeschool ook vier workshops waarbij onder meer het MAC Cosmetics-team en styliste Emma Gelaude je met raad en daad bijstaan.

29 mei volgt er een leuke vintagemarkt, waarbij exclusieve items in de kijker worden geplaatst. Webshops komen er pronken met hun meest opvallende stukken, maar je kan ook zelf je vintage spulletjes komen verkopen. Als klap op de vuurpijl zullen ook designitems van Dolce&Gabbana, Yves Saint Laurent en Bikkembergs verkrijgbaar zijn.

31 mei sluit het event af met een modeshow waarbij onder meer Hilde Claes haar zelfontworpen shirt zal presenteren op de catwalk. Ook andere bekende modeontwerpers als Axelle Red en het modemerk Good-on-Heels presenteren hun nieuwste collectie. Presentatrice van dienst Elisa Guarraci zal die avond de zelfontworpen shirts van bekende Limburgers als Hilde Claes veilen. Nadien volgt er nog een afterparty in samenwerking met Chess Nightlife. De opbrengst van de driedaagse wordt aan het goede doel Ukelila geschonken, een innovatief muziek educatieprogramma dat kinderen in Limburgse basisscholen de kans biedt om een muziekinstrument te leren spelen.

Meer info: http://www.fashionmania-hasselt.com/