Rente op spaarboekje gaat verder naar beneden

De rente op een spaarboekje blijft verder naar beneden gaan. Vandaag voert ook BNP Paribas Fortis, marktleider voor spaarboekjes, een rentedaling door. De rente op een gewoon spaarboekje daalt van 0,50 procent naar 0,40 procent. Het is voor sommige spaarrekeningen al de tweede rentedaling dit jaar.

fvranckx

De klassieke Spaarrekening van BNP Paribas Fortis heeft nu een basisrente van 0,50 procent. Dat wordt 0,40 procent, maar de getrouwheidspremie blijft wel 0,10 procent. Bij de Online Spaarrekeresultaa Spaarrekening Premium gaat de basisrente met 0,05 procentpunt omlaag tot 0,20 procent en de getrouwheidspremie daalt van 1,10 procent naar 1 procent. Ook de rente op de Plusformules gaat omlaag.

Ook bij Fintro, een dochter van BNP Paribas Fortis, dalen de rentes. De basisrente op de klassieke Spaarrekening daalt ook naar 0,40 procent, met een getrouwheidspremie van 0,10 procent.

ECB

BNP Paribas Fortis wijst erop dat de rentevoeten op de financiële markten sinds het begin van het jaar nog verder zijn gedaald. “De relatieve afwezigheid van inflatie en de bescheiden groeiverwachtingen spelen hierbij een belangrijke rol”, klinkt het.

Analisten verwachten dat de rente de komende weken nog lichtjes zal dalen. Naar alle verwachting zal de Europese Centrale Bank in juni de rente opnieuw verlagen.

GC/Belga, Archieffoto PN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer