thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Moeders op stap met moeders (3): Annemie Turtelboom

Aan de vooravond van de 'moeder der verkiezingen', sturen we een hele week lang journalistes met kinderen op stap met de kopstukken van alle Vlaamse partijen die zelf ook moeder zijn.

jatimmermans

Afgelopen weekend werd elk vrouwelijk kopstuk 48 uren gevolgd door een GvA-journaliste. Woensdag lezen we de aflevering waarin An Van de Voorde Open Vld-lijsttrekker Annemie Turtelboom volgt.

De federale minister van Justitie verhuisde twee jaar geleden van Puurs naar Antwerpen op vraag van Open Vld. Ze woont nu op de Leien met haar echtgenoot en twee dochters Sien (15) en Andrea (11). Campagne voeren doet ze op haar eigen tempo.

In het weekend voor de verkiezingen ging ze van de Antwerpse Meir, waar ze samen met D66 flyers uitdeelde, naar een woon-zorgcentrum in Heist-op-den-Berg om mee te doen aan een seniorenwandeling, naar Mortsel om de Ringlandvlag te planten, naar Kapellen voor een bezoek aan de jumping, naar een babyborrel van Jong Open Vld in Geel en naar een Spaanse avond in Herentals. De kinderen gingen, gewapend met folders en flyers, gewoon mee.

Lees woensdag meer over de uitstap in Gazet van Antwerpen: http://onlinekrant.gva.be

An Van de Voorde Foto Dirk Kerstens

Meer over Annemie Turtelboom