PXL start met gratis opleiding "mediawijsheid"

Print
PXL start met gratis opleiding "mediawijsheid"

PXL start met gratis opleiding mediawijsheid

Omdat veel Vlamingen interesse hebben om te weten hoe de media, en dan vooral de sociale media, juist functioneren, maar zij niet goed weten hoe ze er beter mee kunnen omgaan, organiseren de Hogeschool PXL en het Kenniscentrum Mediawijsheid vanaf januari 2015 een speciale opleiding.

De cursus bevat inhoudelijke thema's, zoals online privacy, doeltreffend zoeken met Google en de impact van de mediatisering op onze gezondheid.

Per thema geeft een expert een inleiding via een online hoorcollege. Daarnaast begeleiden ervaren mediacoaches de deelnemers in het verwerken van de leerstof.

Via zelftoetsen kunnen deelnemers peilen naar hun vooruitgang. Ook worden ze uitgedaagd om te participeren in discussiefora en via sociale media.

Hot topic

De opleiding in mediawijsheid gebeurt via het Massive Open Online Course (MOOC). Dat is een online opleidingsplatform dat voor iedereen toegankelijk is.

"We richten ons niet alleen tot studenten, maar ook werkzoekenden en professionals", verklaart algemeen directeur Ben Lambrechts van Hogeschool PXL.

"Binnen het hoger onderwijs is de MOOC een hot topic. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en Canada. Grote universiteiten zoals Harvard en Stanford organiseren deze MOOC's voor wereldwijd verspreide deelnemers. Ook wij willen sterk inzetten op ICT en innovatieve onderwijsmethoden. Dat we dit doen voor alle Vlaamse burgers, is ongezien", besluit Lambrechts.

De online cursus is gratis en duurt 10 weken, zo laat de PXL weten. De Vlaamse regering, op initiatief van minister van Media Ingrid Lieten, subsidieert de opleiding.

Belga, Archieffoto