Hartspecialist Brugada: "Er is wel een oplossing voor Niels Albert"

Print
Hartspecialist Brugada: "Er is wel een oplossing voor Niels Albert"

Hartspecialist Brugada: Er is wel een oplossing voor Niels Albert

De gerenommeerde cardioloog Pedro Brugada, verbonden aan het UZ Brussel, zegt dat er wel degelijk een oplossing is voor veldrijder Niels Albert. "Bindweefselvorming kan weggefreesd worden en dan zit je bij wijze van spreken 's anderendaags weer op de fiets", zegt Brugada in Het Nieuwsblad.

Hebt u dezelfde hartproblemen als Niels Albert en wil u erover vertellen in de krant, stuur dan een mailtje naar hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en telefoonnummer niet te vermelden. Bedankt!

"Ik ben stomverbaasd dat mensen anno 2014 zeggen dat hier geen oplossing voor bestaat. Die bestaat wel degelijk, alleen kan niet iedereen de vereiste operatie uitvoeren", vertelt Brugada. Albert werd onderzocht door artsen van het UZ Antwerpen en het UZ Leuven. Die stelden littekenweefsel op de hartspier vast als gevolg van een infectie, waarop Albert het einde van zijn veldritcarrière aankondigde. "Als je naar een Fiat-garage gaat om een Mercedes te kopen, zullen ze daar zeggen dat een Mercedes niet bestaat", haalt Brugada uit naar zijn collega's. "Als mensen niet naar ons komen, dan kunnen wij hen ook niet helpen. Ik zou nochtans heel graag het dossier van meneer Albert inkijken."

Belga, Foto Belga