Supporters in rouw na afscheid Niels Albert

Print
Supporters in rouw na afscheid Niels Albert

Supporters in rouw na afscheid Niels Albert

Het nieuws dat Niels Albert noodgedwongen moet stoppen wegens hartproblemen is bij de supportersclub in zijn thuisbasis Tremelo ingeslagen als een bom.

Alhoewel gesloten op maandag ging het Volkshuis ‘Bij Paula’ om 18u uitzonderlijk open. “Daarmee bieden we onze leden een uitlaatklep om dat verlies in groep te verwerken. De reacties op sociale media bewijzen dat velen onder ons in de put zitten”, zegt voorzitter Patrick Van Hoof uit Hallaar (Heist).

De voorzitter vindt die reactie van de supporters heel normaal. “Niemand heeft dit zien aankomen. Misschien ligt die medische toestand wel aan de basis van de wisselvallige resultaten van afgelopen seizoen.”

Van Hoof werd zondag al door Albert zelf op de hoogte gebracht. “Ik was er kapot van. Maar ik besef nu wat er aan de hand is en daardoor ben ik er al een beetje over.”

Zak en as

Volgens de voorzitter zit Niels zelf in zak en as. “Dit is een ziekte zonder kans op genezing: voor een topsporter bijna even erg als een kind verliezen.” Hoe het met de club verder moet is nog koffiedik kijken. “We beraden ons samen met Niels over het voortbestaan van de vzw", klinkt het.

Het valt op hoe Albert het sociale leven van zijn supporters bepaalde. Christa De Coster uit Tremelo miste geen enkele veldrit. “Het besef moet nog komen. In september wisten we dat het tijd werd om elke week onze ‘bottekes’ klaar te zetten. Wat gaat de toekomst brengen? Ik weet het niet.”

Lees ook:
Niels Albert stopt met veldrijden

Chris De Bruyn