thumbnail: null
thumbnail: null

Genk verliest op Sclessin, Anderlecht kampioen

Wel Anderlecht en niet Standard is de nieuwe landskampioen. De Rouches klopten zondag Genk wel, maar ook Anderlecht pakte de zege. Racing Genk legde - vooral in de eerste helft - maar weinig enthousiasme op de mat.

jatimmermans

De hel van Sclessin maakte zijn naam meteen waar: rode rook en een immens kabaal in heel het stadion. Dat ontplofte nog wat meer in de derde minuut. Carcela pegelde de voorzet van Opare in de winkelhaak. De eerste kans op doel bij Genk kwam van Vossen, maar de volley van de kapitein kon Kawashima niet verontrusten. De match kabbelde rustig voort tot aan de rust, met vooral veel middenveldvoetbal. Vainquer schoot nog voorlangs.

De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig, of Köteles moest zich drie keer alles uit de kast halen om de 2-0 tegen te houden. De inzetten kwamen van Carcela, De Sart en De Camargo. Standard-coach Guy Luzon en heel Sclessin stond in vuur en vlam toen bekend raakte dat Lokeren gescoord had, maar de hoop duurde niet lang. Anderlecht maakte al snel de 2-1 en 3-1. De match had maar weinig om handen, ook bij Genk was er weinig enthousiasme te zien.

De fut was er bij de thuisploeg wat uit. Genk wilde profiteren, maar een bedrijvige Mboyo kreeg de bal niet voorbij Kawashima. Een egoïstische Batshuayi kreeg nog heel Sclessin over zich heen. De spits wilde duidelijk met de titel van topschutter naar huis, maar dat werd hem niet bepaald in dank afgenomen. Mboyo kreeg nog een torenhoge kans, maar zijn gelijkmaker belandde tegen de benen van Kawashima. Aan het scorebord veranderde er niets meer: 1-0.

Foto Belga