Patrick Janssens voert campagne voor buurvrouw

Voormalig burgemeester Patrick Janssens (sp.a) was donderdag weer even op kiescampagne. Niet voor zichzelf, maar om partijgenote en buurvrouw Tatjana Scheck (sp.a) te steunen. "Voor alle duidelijkheid, dit is eenmalig", zegt Janssens.

jatimmermans

Scheck staat negende op de Vlaamse lijst van sp.a. Zij verzamelde donderdagnamiddag zeer uiteenlopende mensen op de Konijnenwei voor een fotoshoot, onder wie Patrick Janssens. Na de gemeenteraadsverkiezingen verliet Janssens het publieke forum. Hij is zelfs geen kandidaat voor de verkiezingen op 25 mei.

De voormalige burgemeester heeft niet de reputatie een zwaar campagnebeest te zijn, dus waarom is hij op de Konijnenwei? "Tatjana is mijn favoriete buurvrouw", zegt Janssens. "Ik doe niet mee aan de verkiezingscampagne, maar op elke regel is er wel een uitzondering. Het is niet omdat ik uit de politiek stap, dat ik geen persoonlijke voorkeuren heb. Bij mij aan het raam zal zeker een affiche van Tatjana hangen. Maar voor alle duidelijkheid, dit is echt iets eenmaligs."

SVW

Foto Patrick De Roo

Meer over Patrick Janssens