Lichaam Dehaene voorlopig nog niet gerepatrieerd

Oud-premier Jean-Luc Dehaene kan misschien pas binnen enkele dagen gerepatrieerd worden naar ons land. Dat meldt VRT. Het lichaam van Dehaene, die donderdag overleed in Frankrijk, ligt momenteel nog in het ziekenhuis van Quimper.

ikerremans

Dehaene bracht donderdag samen met echtgenote Celie een bezoek aan koekjesfabriek Le Glazik in Briec toen hij onwel werd. Dehaene werd nog naar het ziekenhuis van Quimper gebracht, maar overleed daar enkele uren later. Woensdag was hij ook ten val gekomen tijdens de vakantie in Frankrijk.

Het lichaam van Dehaene wordt bewaard in het ziekenhuis van Quimper. Omdat er nog aan heel wat administratieve verplichtingen moet worden voldaan, kan het mogelijk nog enkele dagen duren vooraleer het stoffelijk overschot van Dehaene gerepatrieerd wordt.

De familieleden van Dehaene zijn wel al naar België teruggekeerd. Een vertegenwoordiger van de Belgische ambassade in Parijs zakte af naar Quimper (Bretagne), om zich met de verdere administratieve afhandeling bezig te houden.

Rouwregister

In Vilvoorde, waar Dehaene tussen 2001 en 2007 burgemeester was, kan iedereen vanaf vandaag een rouwregister tekenen op het stadhuis. Ook op het hoofdkwartier van CD&V in de Wetstraat wordt een rouwregister geopend.

Foto Belga

Meer over Jean-Luc Dehaene

Aangeboden door onze partners