thumbnail: null
thumbnail: null

Bancontact/Mister Cash lanceert app om mobiel te betalen

Voortaan kan de Belg mobiel bedragen tot 250 euro betalen met een applicatie van Bancontact/Mister Cash. Klanten van 16 banken kunnen de Bancontact-app meteen gebruiken op hun smartphone, tablet, laptop of pc. De nieuwe applicatie is bedoeld voor situaties waar betalen met de Bancontact-betaalkaart moeilijk of niet mogelijk is. De app is donderdag in Brussel voorgesteld.

fvranckx

Stel, u bent samen met vrienden op café of restaurant en jullie willen onder elkaar afrekenen. Of u moet een handelaar betalen die niet over een Bancontact-terminal beschikt, maar misschien wel een smartphone heeft, zoals de jongen die pizza aan huis bestelt. Elke betaling tot 250 euro kan met de nieuwe applicatie van Bancontact/Mister Cash worden uitgevoerd. De betaling gebeurt via het scannen van een QR-code (Quick Response-code) en het ingeven van de pincode.

Een jaar lang werd de applicatie getest via het proefproject "Co-creatie". De Bancontact-app werd door de 50.000 proefpersonen als zeer positief ervaren. "Meer dan 99 procent van de Bancontact/Mister Cash-kaarthouders heeft toegang tot de app", zegt Kris De Ryck, ceo van Bancontact/Mister Cash Company. "De dekking is dus zo goed als volledig."

Betalen op het internet is doorgaans niet echt gebruiksvriendelijk: de consument moet verschillende data invoeren, zoals zijn naam, het kaartnummer, de vervaldatum van de kaart, enzovoort. Daarnaast is ook een kaartlezer of digipass nodig.

"Met de Bancontact-app wordt betalen op het internet veel eenvoudiger", zegt De Ryck. "Het kan in webshops, maar ook in mobiele apps van winkels of handelaars."

Zowel betaler als ontvanger krijgt een bevestiging van de betaling op zijn scherm. Alle gegevens worden meteen opgenomen in hun historiek.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer