Bewoner weigert traplift voor zieke vrouw

Gerry Derboven (41) is ten einde raad. Een bewoner van het flatgebouw waar zijn moeder Marie-José Vaes (63) woont, heeft geweigerd een traplift te laten plaatsen. Marie-José, die aan een zeldzame spierziekte lijdt, voelt zich 'opgesloten'.

dvansant

De 63-jarige Marie-José lijdt aan een uiterst zeldzame en aftakelende spierziekte. Door haar toestand heeft ze grote moeilijkheden met trappen lopen. "Met veel hulp raak ik soms de trap nog op, maar het duurt een halfuur eer ik boven ben. Dan ben ik ook totaal uitgeput", zegt de vrouw. Daarmee houdt de ellende nog niet op: Marie-José lijdt ook aan de longziekte COPD, waardoor ze regelmatig aan de zuurstoffles moet. Die aandoening leidde tot een hartfalen, waarna er een pacemaker bij haar werd ingebracht.

Gerry Derboven zag de toestand van zijn moeder met lede ogen aan. "Uiteindelijk besloten we een traplift te laten installeren", aldus Derboven. "Mijn ouders hadden daarvoor de toestemming nodig van alle bewoners van het flatgebouw. Niemand deed daar moeilijk over, behalve dus die ene persoon. Ze woont hier trouwens zelf niet meer: ze verhuurt haar appartement aan iemand anders."

De bezorgde zoon maakte het verhaal wereldkundig via Facebook. Met groot succes: zijn emotionele oproep werd in geen tijd bijna 8.000 keer gedeeld.

De persoon die verzet aantekende tegen de traplift wenst niet te reageren.

DEVA Foto SVDE

Meer over Aartselaar