Vicepremiers boos over 'soloslim' Wathelet

De Vlaamse vicepremiers in de regering-Di Rupo gaan in het verzet tegen de 'soloslim' van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) die de vluchtroutes van de luchthaven wil wijzigen zodat de Brusselse zuidrand wordt ontzien. Dat staat woensdag in De Tijd. In een brief aan premier Di Rupo (PS) hebben ze de evocatie van het dossier naar de ministerraad gevraagd.

ikerremans

Wathelet kondigde dinsdag vier maatregelen op zeer korte termijn aan die 'de komende dagen gelijktijdig in voege treden'. Wathelets bijsturingen komen er in essentie op neer dat de bemiddelde zuidrand van Brussel wordt ontzien.

De Vlaamse vicepremiers Pieter De Crem (CD&V), Johan Vande Lanotte (sp.a) en Alexander De Croo (Open Vld) voelden nattigheid en schreven al een boze brief naar premier Di Rupo, waarin ze hem herinneren aan de afspraak die op 25 april op het kernkabinet is gemaakt.

Die luidde dat 'eventuele voorstellen door de staatssecretaris en voogdijminister Milquet ter bespreking aan de kern moeten worden voorgelegd'. "Met deze brief willen we, gezien de periode van voorzichtige zaken, formeel de evocatie van het dossier naar de ministerraad vragen."

Belga Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer