Milquet: "Wathelet heeft goedkeuring ministerraad niet nodig"

De beslissingen van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) over de vluchtroutes rond Brussels Airport moeten niet goedgekeurd worden door de ministerraad. Dat zegt cdH-vicepremier Joëlle Milquet. Ze countert daarmee het verzet van de Vlaamse vicepremiers.

mceulemans

Dinsdag kondigde staatssecretaris Wathelet een aantal bijsturingen van de vluchtprocedures aan waardoor de Brusselse zuidrand wordt ontzien. De krant De Tijd schrijft woensdag dat de Vlaamse vicepremiers in de regering-Di Rupo niet blij zijn met die 'soloslim' van Wathelet. In een brief aan premier Di Rupo (PS) hebben ze de evocatie van het dossier naar de ministerraad gevraagd.

Milquet countert

Maar ook cdH-vicepremier Joëlle Milquet heeft intussen een brief naar Di Rupo geschreven. Daarin countert ze de kritiek van Pieter De Crem (CD&V), Johan Vande Lanotte (sp.a) en Alexander De Croo (Open Vld). Volgens haar is Wathelet perfect bevoegd om de vluchtroutes op Brussels Airport bij te sturen zonder dat dat moet voorgelegd worden aan de ministerraad.

"Zoals dat in het verleden tientallen keren is gebeurd met bevoegde ministers van sp.a, CD&V en andere, heeft Melchior Wathelet in het kader van het dagelijkse beheer van zijn bevoegdheden instructies gegeven. Er worden daarbij geen nieuwe routes ingevoerd, alleen worden de in het luchthavenakkoord voorziene routes geoptimaliseerd en enkel voor de Brusselse zuidrand", aldus Milquet. Volgens haar kan haar cdH-collega juridisch dan ook niks verweten worden.

Lees ook: Vicepremiers boos over 'soloslim' Wathelet

Belga Foto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer